In 2020 hebben we officieel een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf.  Het wordt ook wel biodynamisch genoemd. In 2007 was het landbouwbedrijf van Kees Sijbenga en zijn vrouw Jolanda al deels biologisch. Een biologisch pluimveehouderij naast gangbare landbouw.

Momenteel hebben we circa 3000 biologische-dynamische legkippen. Deze kippen hebben meer stalruimte dan biologische kippen en daarom is het aantal minder dan voorheen.

In 2015 heeft de familie Sijbenga de publieksprijs gewonnen voor de mooiste kippenuitloop.

Biologische pluimveehouderij
Het kippenverblijf

De stal is een zgn. serrestal met wintergarten. Een wintergarten is een overdekte uitloop. Dit fijne verblijf heeft daarnaast een prachtige uitloop waar de kippen buiten rondscharrelen. Minimaal 8 uur per dag kunnen de kippen 365 dagen per jaar naar buiten.

Over de uitloop

De uitloop heeft veel inheemse bomen zoals de eik, wilg, kastanje en notenbomen. De aanwezige inheemse struiken, zoals de hulst, spar en buxus, blijven het gehele jaar groen. Ook in de wintermaanden kunnen de kippen hieronder schuilen als er onraad is. Denk aan roofvogels. Een favoriete plek is de mooie zandberg, waar de kippen graag zijn en een stofbad nemen.