familie-sijbenga-2

Wij zijn Kees en Jolanda Sijbenga. We hebben een gezin met zoon Gerco en dochter Willemijn. (foto 2015) Twee kinderen om trots op te zijn.


Kees Sijbenga

Boer, Pluimvee, Akkerbouw, biologisch, biologisch dynamisch

Van de familie Sijbenga, ben ik inmiddels de derde generatie agrariër op boerderij “de Dennenhoeve”.

Van kinds af aan wist ik dat ik agrariër zou worden. Dat zit in mijn genen en zo is het gegaan. Dat ging vanzelf.

Naast de bestaande akkerbouw en bloementeelt heb ik, samen met Jolanda, van mijn hobby ‘sierkippen houden’ een professioneel biologisch pluimveebedrijf gemaakt. En vanaf 2020 is ons gehele bedrijf biologisch-dynamisch.

Mijn leus: ‘Breek de dag, tik een bio-eitje’

 


Jolanda Sijbenga

Dieren verzorgen, pluimvee, verkoop, paardrijles

Als kind had ik de wens om boerin te worden. Die wens is vervuld. Met veel plezier werk ik in het pluimveebedrijf. Dagelijks zorg ik voor het stempelen en verpakken van de eieren voor de groothandel. Ook de verkoop vanuit huis behoort tot mijn taken.

Ik hou van dieren en verzorg de paarden, pony’s, kunekunes, cavia’s, honden en katten. Vroeger heb ik veel paardrijles gegeven op “Klein Dennenrode “. Daaraan terugdenkend komen fijne herinneringen naar boven. Naast alle drukke werkzaamheden geeft ik nog steeds paardrijles. Ja, met dieren omgaan is in ons gezin heel vanzelfsprekend.

Mijn leus: ‘Een (h)eerlijk bio-ei hoort erbij’

 


Juul

Berner Sennen hond

Ik (links) ben Juul, een Berner Sennen hond. Bea in het midden is mijn moeder. Deze foto is van 2015 en moeder is al overleden. Ook Trix, de andere hond is er niet meer. Het leven gaat door, Inmiddels ben ik zelf al meerdere keren moeder en oma.  Anno 2020 leef ik op de Dennenhoeve samen met mijn dochter Jip en kleindochter Lola. Trix is een klein gezellig hondje erbij.  Een recente foto van onze hondenfamilie volgt nog. 🙂

Onze leus: ‘Op de Dennenhoeve hebben we gelukkig geen hondenleven’

 

honden bea trix juul

 


Moffel en Hannes

Kunekunes

Wij zijn Moffel en Hannes. Wij zijn kunekunes oftewel Maori-varkens uit Nieuw-Zeeland. Ze vinden ons grappig, communicatief en intelligent. We kunnen op ‘commando’ liggen en zitten. Bij liggen, willen we wel graag lekker op de buik gekriebeld worden. Als jullie biologische eieren halen, kun je ons bij binnenkomst direct zien.

Onze leus: ‘Geef ons maar een bio-ei. Het liefst een emmer vol’

Kunekunes