Het moment van afscheid is gekomen

Voor ons, biologische kippenhouders is het moment om afscheid te nemen van een koppel kippen stiekempjes weg …lastig. Want tijdens de legperiode op de boerderij stond het wel en wee van de kippen altijd voorop.

Fijn kippenleven

Toch komt het moment om afscheid te nemen van de bestaande koppel. De troost is dat ze een fijn kippenleven hebben gehad, welke wel heel dicht staat bij een natuurlijk kippenleven. En we kijken weer uit naar een nieuwe jonge koppel.

Weetje

Een biologische leghen legt vele lekkere eitjes voor de consument en wordt tussen de 1,5 en 2 jaar oud. Daarna wordt ook deze kip geslacht en geconsumeerd. Een regulier slachtkuiken leeft hooguit 50 dagen. Wij verkopen diverse biologische kipproducten.

Jonge kippen vullen de leegte

Het kippenverblijf wordt nu schoongemaakt en daarna komt een nieuwe jonge koppel biologische leghennen van circa 17 weken oud. Jonge leghennen die zijn opgefokt in een bedrijf speciaal daarvoor ingericht. Het bedrijf zorgt voor verwarming voor de jonge kuikens en biedt in die periode ook de mogelijk voor de kippen om naar buiten te gaan zodra dit kan. Over circa 1 week hebben we deze kippen. We nemen u dan weer mee in het leven en welzijn van deze nieuwe koppel.