Het jaar 2019 begint met een nieuwe uitdaging.

Een nieuwe bedrijfsactiviteit passend bij ons biologisch boerenbedrijf. We gaan een bijzondere lekkere eetbare biologische paddenstoel kweken. De stropharia, heerlijk van smaak. De stropharia is een uniek, gezond en een vleesvervangend product. Zeer geschikt voor de consument die iets bijzonders wil.

Een experiment waar we ons voor gaan inzetten om er een succes van te maken. Zo wordt de Dennenhoeve steeds meer een kringloopvriendelijk bedrijf met minder verspilling van restanten.

Eén grote kringloop op de Dennenhoeve.

Deze paddenstoel wil namelijk groeien op stro. Op stro, het restproduct van graan van eigen land. Na de oogst van deze paddenstoelen voor de consument gaat het stro naar onze biologische kippen. Zij eten spelenderwijs de restanten (stukjes stropharia, schimmels, eiwitten) uit het stro. Gezonde voeding en een mooie afleiding.

Het stro met kippenmest gaat vervolgens weer terug naar het land.  Waar het graan en veldbonen goed van groeien. Dat past in de kringloopgedachte. Want het graan en de veldbonen worden, na het oogsten, weer omgezet in kippenvoer voor de biologische kippen op onze boerderij. Zo streven wij stapsgewijs naar een circulaire landbouweconomie. 

Nieuwsberichten

We hebben veel publiciteit gekregen voor dit unieke experiment. U vindt enkele nieuwsberichten hier:

  1. SNN, kippenboer krijgt 100 miljoenste Euro landbouwsubsidie
  2. SNN, een bijzondere paddenstoel in Drents monument
  3. RTV Drenthe, pluimveehouder gaat paddenstoelen kweken
  4. De krant van Midden Drenthe over de stropharia
  5. Bijzonder experiment in Hooghalen
  6. Agriholland: Legkippen in combinatie met paddenstoelenteelt
  7. Pluimveeweb: Paddenstoelen op stro kweken
  8. Biojournaal: En dat past in de kringloopgedachte

Tip: Wilt u meer lezen en zien over ons bedrijf via social media? Volg ons dan hier!