[one_half]

jip
Tip van Jip

[/one_half]

[one_half_last]

Nieuwe tip van Jip

“Ik ben Jip, de jongste hond op de Dennenhoeve. Ik ben dol op eieren. Mijn tip: Eet regelmatig een ei. Ik krijgt er zo’n mooie glanzende vacht van. ” (8-12-2015)

Kies voor eerlijk voedsel en voor het welzijn van het dier. Kies voor een biologisch ei! Wordt vriend van de Dennenhoeve worden? en profiteer van de voordelen?
[/one_half_last]

Ei-tips op een rij

8. Hond en eieren
Geef uw hond regelmatig een ei. De vacht wordt dan mooi en glanzend.

7. Gekookt ei snijden?
Gebruik een nat mes. In dat geval gaat snijden veel netter.

6. Eieren pellen?
Als je het direct na het koken laat schrikken onder stromend koud water, pelt een ei gemakkelijker. Je stopt dan wel het stollingsproces

5. Ei pelt moeilijk. Hoe komt dat?
Verse eieren pellen moeilijker. Hoe makkelijker het ei te pellen is, hoe ouder het ei is.

4. Ei in magnetron?
Snel en handig. Een ei in een kommetje klutsen en 1 minuut in de magnetron.

3. Energiezuinig een eitje koken?

Eieren in de pan, opwarmen en 1 minuut laten koken. Gas of electra uit, 6 minuten laten staan voor hard gekookt eitje.

2. Ei barst tijdens koken?

Prik een gaatje in de luchtkamer. Een kleine kans dat het tijdens het koken het ei barst. De luchtkamer bevindt zich in de bolle kant (het kontje) van het ei.(17-11) Zie het filmpje over kontjes en puntjes.

1. Is het ei vers genoeg?

Dat zie je als je het ei in in glas water legt. Hoe meer de de bolle kant boven drijft, des te ouder het ei. Na 1,5 maand is de luchtkamer in de bolle kant (het kontje) zo groot dat het ei geheel bovendrijft. Tijd om het ei weg te gooien. Een eitje bij ons is dag- en kakelvers.

Kippenweetjes

Leggen bruine kippen, bruine eieren en witte kippen witte?
De kleur wordt bepaald door het ras van de kip. Het verschil tussen bruine en witte eieren heeft niets te maken met de kleur van de kip. Aan de oorlellen kun je zien wat de kleur is van het ei. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren, kippen met witte oorlellen leggen witte eieren.

Biologische kippen, wat zegt dat?
Biologische eieren worden natuurlijk gelegd door biologische kippen. Deze kippen hebben een goed leven. Zie hier de verschillen tussen deze kippen, vrije uitloop kippen en scharrelkippen.

Op de Dennenhoeve, de boerderij van Kees en Jolanda Sijbenga kunt u rechtstreeks kakelverse eieren kopen. De boerderij staat aan de oude weg tussen Hooghalen en Beilen.